Aloitetaan IVF

Toissa päivänä siis virallisesti alkoi toisen suunnitellun IVFän stimulaatiot. Yhteensä meille tehty kaksi punktiota, josta toinen liian suuren inseminaatio vasteen takia. Yhteensä kerätty neljä kypsää munasolua, joista kaikki ovat hedelmöittyneet ja siirretty. Ajattelin kirjoitella reaaliajassa ajatuksia hoidon kulusta niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla.

Edellisessä kierrossa siis ovulaatio saatiin aikaan pelkillä letroilla, mutta harmiksemme raskaus ei alkanut siitäkään. Viikko ovulaatiosta aloin syömään Progynovaa, joka on estrogeenia. Sen indikaatiota en ole vieläkään täysin hoksannut. Menkat alkoivat ajallaan ja kierron pituudeksi tuli vain 29 päivää. IVFän aloituksia ei kuitenkaan aikaistettu vaan pidettiin samana, koska Progynova estäisi valikoitumisen tapahtumasta.

Kp 1-6 Progynova 2 tablettia päivässä. Fiilikset jännittyneet, ailahtelee toiveikkuudesta epätoivoon.

Kp 7 Ensimmäinen ultra, jossa todetaan ettei valikoitumista tapahtunut. Antraalifolleja ainakin 30/puoli. Limakalvo kolmikerroksinen 6mm. Stimulaatiot voidaan aloittaa. Puregon 150 iu kaksi päivää, 125 iu kolme päivää. Tämän jälkeen ultra. Onneksi päästiin aloittaa, mutta antraalifollien määrä peloittaa. Pitäisi saada kultainen keskitie, ei liikaa eikä niin vähän kun aiemmin. Tuoresiirtoa ei vielä tyssätty, mutta väläyteltiin jo et voi olla, että kaikki alkiot pakastetaan. Ultra reissulla myös kohtasin kolme Töyhtiäisen ikäistä lasta, kamppailin todella paljon etten huutanut turpa kiinni. Kauheeta ajatella minkälaisia ajatuksia ja tuntemuksia viattomat lapset minussa saattavat herättää.

Kp 9 eli tänään. Kolme päivää pistetty, pieniä nippailu alkanut tuntumaan ja ehkä vähän turvottava olo vatsassa. En tiedä mitä ajatella, liekkö luulosairautta. Rahaa mennyt tähän mennessä reilu 200 euroa lääkkeisiin ja yksi ultra maksu.

Kommentit