IVF, punktion jälkeen

Eilen oli sitten kolmas munasolupunktio, toimenpide jännitti ja sattui tällä kertaa yllättävän paljon. Pari kertaa lisää joutuivat antamaan särkylääkettä. Toimenpide kesti myös pidempää kun aiemmin. Olin tarkkailussa pari tuntia ja sain suonensisäisesti nesteytystä, jotta hyperinriskejä minimoitaisiin. Lisäksi olen juonut hullunlailla nyt vettä, jotta välttyisin hyperiltä. Olo oli jo illalla ihan hyvä ja on edelleen, maha on vain edelleen kipeä. Varsinkin liike ja tärinä sattuu, olen yrittänyt nyt levätä ja ottaa rauhallisesti.

Munasoluja lopulta saatiin huikea määrä ja taisin vähän innostua siitä, vaikka tiesin et määrä voi syödä laatua ja osa tulisi olemaan raakoja. Niinhän siinä sitten kävikin 21 munasolusta 14 oli kypsää, joka tuntui vielä ihan hyvältä. Mutta vain 8 oli hedelmöittynyt, kuulostaa tosi vähäiseltä. Aiemmin kuitenkin kaikki kypsät ovat hedelmöittyneet, vaikka niitä on ollut kummallakin kertaa vain kaksi. Kaikki hedelmöityneet ovat myös selvinneet siirtoon asti. Pelkään, että tosta käy vielä iso kato ennen pakkaseen menoa tai blastokysti vaihetta. Ettei lopullinen saldo tulisi olemaan sen ihmeellisempi kun aikaisemminkaan. Nyt sitten joutuu odottamaan maanantaihin asti kun ne morulavaiheessa pakastetaan. Mitään väliaika tietoja ei tule. Sitten vielä sulatuksen jälkeen joutuu jännittämään jatkaako blastoiksi. Ja siirron jälkeen se vasta alkaakin jännitys!

Kommentit

  1. Moikka, tulin taas pitkästä aikaa lueskelemaan blogiasi ja luinkin kaikki uusimmat tekstit. Meillä on sinun kanssasi ollut tuo IVF-hoito muutaman päivän erolla. Meillä oli punktio 30.4. Punktioitiin 13 munasolua, niistä vain 6 hedelmöittyi ja näistä kuudesta yksi kuoli heti seuraavana päivänä ja neljän alkion huomattiin olevan monitumaisia, roskiskamaa siis kylmästi sanottuna. Eli kolmestatoista vain yksi saatiin pakkaseen, lääkärit nyt ainakin sanoivat sen olleen hyvä ja terve. Mutta noh, ärsyttäähän se että tämäkään ei voinut tämän paremmin onnistua. Ymmärrän turhautumisesi siis, kun teilläkin punkitoituja ollut noin paljon! Miten loppujenlopuksi kävi, kuinka monta alkiota saitte pakkaseen? Ehditäänkö teille tehdä siirto vielä ennen syksyä? Meillä päin täytyy pitää yksi välikierto eli sitten polin kesätauko tuleekin jo vastaan, eli tämän yhden ainokaisen siirto on meillä sitten elokuussa. Hirveän korkealla eivät ole toiveet. Toivottavasti siellä pakkassaldo on ollut parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eepu! Onpas kurjasti käynyt, jospa tuo yksi olisi kunnon sissi sitten <3 Miksi tuoresiirtoa ei tehty teille? Täällä lopputulos on sama kun teillä, yksi ainut blasto meni pakkaseen. Jos tässä neljänteen kierrokseen pitää lähteä niin pyydän joko eri lääkkeet tai pitkän kaavan, jotain on alettava tekemään. Meillä onnistuu siirto seuraavaan eli tähän kiertoon, koska mulle ei tullut hyperiä. Tähän kiertoon olisi tarkoitus nyt tehdä PAS jos kaikki menee hyvin. Kirjoittelen varmaan lähiaikoina postauksen vielä näistä asioista.

      Poista

Lähetä kommentti