Seksielämä ja sen valistus

Silloin nuorena tyttönä muistan kun oli koulussa seksivalistusta tai kerrottiin siitä myös muuallakin. Korostettiin  miten tärkeä on käyttää ehkäisyä, koska jopa yhdestä kerrasta on mahdollista tulla raskaaksi. Tämä on totta, enkä missään nimessä väitä etteikö näin pitäisikin valistaa. Onhan siinä sekin näkökulma, että vain kondomi ehkäisee seksitaudeilta ja se on hyvä pitää mielessä varsinkin uuden kumppanin kanssa. Jotkut hurjat jopa luulevat, että keskeytetty yhdyntä tai ns. varmojen päivien kanssa pelaaminen menisi ehkäisystä. He ottavat tietoisen riskin silloin, että laskelmat voivat mennä väärin ja raskaus on mahdollinen. Jopa jotkut, kuuleman mukaan, raskautuu ehkäisystä tai useammasta ehkäisystä huolimatta. Nämä tarinat tuntuvat lapsettomudesta kärsivän korvassa aika hurjalta. Miksi silloin nuorena ei kukaan maininnut, että on se toinen ääripää? On se ääripää jossa ilman ehkäisyä, useasti rakastelleena ei kaikki vaan tule raskaaksi. Vaikka kuinka jopa tiedät ne varmat päivät jolloin sen pitäisi olla mahdollista, vaikka kuinka ajoitat yhdyntöjä siihen aikaväliin.

Jopa tuntunut välillä viime aikoina, että miten on edes mahdollista et ihmiset ovat olemassa. Kaikkien kuun asentojen pitäisi olla kohdallaan, jotta raskaus alkaisi. Kaikkien asentojen pitäisi olla stabiilina, jotta raskauden olisi mahdollista jatkua turvallisesti loppuun asti. Tuntuu jotenkin täysin käsittämättömälle, että minulle on siirretty neljä hyvänlaatuista alkiota ja yhdestäkään ei ole raskaus alkanut. Jotenkin kuvittelisi ettei ole muuta vaihtoehtoa kun raskaus alkaisi, niin valmis paketti kohtuun siirretään eikä sen tarvitsi kun tarrata kiinni ja pysyä siinä. Mutta kun olen niin tietoinen asioista niin eihän se näin mene. SDitten lisätään tuohon vielä mitä kaikkea ennen tuota alkiota pitäisi tapahtua. a) pitäisi saada folleja b) pitäisi olla munasolu/soluja follien sisällä ja munasolun pitäisi olla vielä kypsäkin c) pitäisi olla ajoitus sopiva d) jonkun siittiön pitäisi törmätä munasolun kanssa ja hedelmöittää se e) alkion pitäisi osata kulkeutua oikeaan paikkaan eli kohtuun f) kohdun pitäisi olla vastaanottavainen jotta alkio voisi kiinnittyä g) alkion pitäisi pysyä vielä menossa mukana... tähtitiedettä sanoisinko.

Onhan tää jo aika "naurettavaa", että polilta annetaan ohjeet milloin pitäisi yhdyntöjä olla. Hyvä ettei kellonaikaa sanota. Siinäpä sitten yrität rakkaudesta rakastella kellokaulassa. Viimeksi hoitaja jo sanoi, että kyllä häntäkin huvittaa välillä nämä ohjeet pariskunnille mitä pitää antaa. Sitten vielä, edelleen kellokaulassa, menet itse toimenpiteeseen jotta nostaisit mahdollisuuksia raskautua siinä kierrossa. Ja silti sinulla on naurettavan pieni mahdollisuus tulla raskaaksi per kierto, puhutaan varmaan 10-30 % luokasta.



Kommentit